Om Burgenda

 

Vi er en Bornholmsk middelalderforening hjemmehørende i Rønne på Bornholm – Burgenda på Latin – og vi bestræber os på at formidle dagligdagen for en omrejsende militær enhed som det kan have set ud i 1448-1481 med ridder, soldater, køkken, syersker og håndværkere som var vigtige for at få lejren til at fungere.

Om foreningen:
Burgenda blev stiftet i Rønne i 2005 og var oprindelig en ren kampgruppe. Vi er nu vokset til at omfatte et fuldendt lejr-liv inkl. civile.


Vi bestræber os på at udstyret skal være så periodisk korrekt som muligt, og vi laver vores eget udstyr, lige fra rustninger til tøj, spænder, sko og kogegrej. Derfor er vores klubhus udstyret med værksteder til rustnings-fremstilling, snedkerarbejde, tinstøbning og syning. Det er også her vi træner kampteknikker med bl.a. sværd, kniv, stagevåben og bueskydning, når vejret tillader det. Hvis du skal lave tøj, bue, rustning eller andet udstyr er der altid nogen at spørge.

Vores klubhus ligger på adressen:
Rabækkevej 17
3700 Rønne

Vi har klub-dag/aften to gange om ugen: Almen klubaften på onsdage fra 18.30-21.30 og kamptræning fredage 19.00-21.00, så hvis I har lyst til at være med, så kom endelig forbi og få en snak med os. Vær dog opmærksom på at vi har en aldersgrænse på 16, da vi arbejder med maskineri i klubhuset og med blankvåben og levende ild på markederne.

 

På markederne:
Burgenda kan på markeder stille med en lejr på op til 20 folk og 10 telte, deriblandt en ridder, lejesoldater, syersker, en adelsdame, kogekoner med fuldt fungerende felt-køkken, håndværkere og et større udvalg af våben, rustninger og andet soldater-udstyr velegnet til formidling til publikum.

Burgenda beskæftiger sig med historisk formidling og lejrliv. Formidlingen til publikum foregår i et moderne og letforståeligt sprog.

Burgenda laver gerne kampshows, ‘happenings’ og vi deltager i storslag.

 

Vi deltager på markeder rundt om i Danmark og også ved lokale arrangementer og events på Bornholm.

hent og se præsentationsvideo

Vi glæder os til at se jer!

 

Gem

Gem